marți, 23 august 2016

„o colonie furnizoare de materii prime şi forţă de muncă”

 „o colonie furnizoare de materii prime şi forţă de muncă

Textul de mai sus este traducerea unui raport german, care poartă data de 4 noiembrie 1940. Autorul acestui text stabileşte strategia de acţiune a Germaniei naziste în România, la două luni de la alungarea regelui Carol al II lea şi la puţină vreme de la sosirea misiunii militare germane. Documentul se găseşte la Arhivele Naţionale ale României, Fondul Microfilme SUA, rola 258 cadrul 1405523. Raportul a fost recuperat din arhivele naziste de armata americană, însă din păcate nu a fost înregistrată provenienţa lui.

Din pacate asta este realitatea in Romania,aceeasi ca in 1940, tara se zbate in saracie si resursele in totalitate sunt acaparate in mana unei entitati lacome si periculoase care face orice pentru a detine controlul bogatiei tarii,populatia traieste la limita subzistentei caci resursele nu sunt impartite echitabil , multinationalele au pus gheara pe toate resursele tarii profitand de lacomia conducatorilor tradatori care se schimba odata la cativa ani inseland poporul cu promisiuni desarte.

Valorile Romaniei au emigrat s-au au murit in anonimat,modelele sunt greu de gasit intr-o societate corupta care trage la fund orice lider,societate care mentine un climat  de saracie intelectuala impletita cu religie fundamentalista, un popor in care religia a devenit un miljoc de manipulare si indobitocire nu va mai vedea lumina astrelor in veci.
Poporul este mentinut intr- stare de beatitudine prin intermediul televiziunilor,radiourilor si presei scrise,toti viseaza bogatii pe care nu le vor avea vreodata caci lenea,indiferenta si tradarea traieste in fiecare.

Nu mai exista SOLIDARITATE,LOIALITATE SI CINSTE,toti isi vand sufletul pentur unn pumn de bani in timp de conducatorii au ajuns sa detina palate,miliarde in conturi straine si putere desi acestia nu arareri cad in plasa DNA, azi intra in puscarie si peste 2-3 ani ies bucurandu-se de averile stranse fraudulos de parca traim o piesa de teatru ieftin si macabru.

Întreaga dezvoltare istorică pasivă de până acum a României vorbeşte împotriva unei posibilităţi de acest fel. Cunoscătorii ţării ne asigură că populaţia României nu este una ambiţioasă şi că, în mod oriental-slav, se mulţumeşte cu astâmpărarea foamei în loc să se străduiască să îşi asigure toate cele necesare. Religiozitatea moartă a bisericii ortodoxe îi întăreşte în această atitudine. Faptul că credinţa ortodoxă se găseşte alături de ideea naţională şi de cea de ordine în ideologia partidelor  ne face să nu ne aşteptăm la nici un fel de schimbare. Toti sunt niste marionete in mainile strainilor caci cei ce au o oarecare valoare nativa se grabesc sa plece din tara scarbiti de lupta cu un sistem bolnav pe care numai ul lider sangeros cu puteri extreme il mai poate curata de vicii,ceva in genul lui TEPES,CUZA VODA ...

Nu m-ar mira ca in urmatorii ani sa vedem aparand benzi criminale care vor detine controlul unor orase si chiar regiuni din tara daca deja nu or fi aparut deja dar sunt tinute la secret de mai marii politiei,posibil sa apara si Haiduci care cor lua bogatii de la cei lacmi si le vor imparti saracilor desi slabe sperante ca poporul va mai naste altceva in afara de monstri.

Tara are nevoie urgent de  economie bazata pe capital local, atata timp cat rice investitie din Romania este facuta de straini sa nu va asteptati ca profitul sa ramana in tara si sa contribuie in vreun fel la dezvoltarea ei,doar o mica parte ramane in tara si aceea ia calea salariilor.

Materiile prime sunt in mare parte exportate in stare bruta-lemnul, petrolul,gazele, aurul,cerelele si altele, se ignora orice strigat de ajutor din partea sindicatelor care sunt si asa mituite de cei de la putere si de patronii respectivelor intreprinderi,toti liderii de sindicat sunt doar niste marionete asezate intr-un loc de munca comod si plin de bonusuri cum ar fi angajarile celor din familie si altele.

Legislatia este foarte moale cu infractorii de orice gen si exsita discrepante mari caci in Romania fie ca furi o gaina fie ca furi 1 milion de euro pedeapsa e cam aceeasi uneori chiar mai mica in cel de al doilea caz, sistemul de justitie permite eliberarea majoritatii delapidatorilor la scurt timp dupa arestare si condamnare,exemplu poate fi marea academie formata din mari scriitori din puscarie care scriu mai ceva ca Sadoveanu,Iorga sau Creanga si toti numai lucrari stintifice.

In vreme ce in occident resursele tarilor sunt folosite pentru inbunatatirea nivelului de trai prin contructia de autostrazi,drumuri asfaltate,canalizari, electrificari gratuite ale diverselor comunitati la noi totul e pe dos, orice autostrada are la activ zeci de studii de prefezabilitate ,fezabilitate si alte miljoace care de care mai stufoase de absorite a banului public si imbogatire a celor cu influenta din diferite partide in vreme ce noroiul si intunericul fac viata dezolanta majoritatii romanilor indiferent de etnie.

Cea mai prolifica si intalnita etnie din Romania,etnia tiganilor sufera in colonii izolate cu o conducere proprie medievala special intretinuta pentru a nu genera lideri si implicit proteste desi anual milioane de euro sunt impartiti intre liderii acestora iar cand sunt prinsi nu mai recunosc nimic desi probele sunt mai mult decat evidente,tiganii nu sunt decat o masa de manevra in alegeri,aratati-mi  firma care angajeaza masiv membrii acestei etnii,o firma care sa construiasca  fabrica in miljocul unei comunitatide tigani...

toate etniile din Romania sunt in suferinta si simt din plin lipsa de respect din partea restului Europei caci in ochii strainilor suntem doar un furnizor de materii prime si forta de munca ieftina,probabil ca asa vom si ramane daca mai continuuam asa.

Daca Romania si ar folosi Agricultura la capacitate maxima am avea paine cea mai ieftina din toata Europa nu mai vorbesc de fructele native care sunt pe cale de disparitie,unde sunt livezile de acum 25-30 de ani ?  De ce graul si alte produse cerealiere sunt exportate masiv dar se intorc in tara dupa ce sunt procesate sub forma de faina,paste si altele.

Undes sunt fermele zootehnice de altadata cu care ne mandream pe tot globul si care aduceau tarii milioane de dolari in conturi, chiar nu mai avem putina inteligenta in creierul ministrilor?

POLITICA PROTECTIONISTA,asta ne trebuie acum,altfel vom ajunge sa importam si apa de baut desi avem una dintre cele mai bogate retele hidrografice din lume,nu mai vorbesc ca guvernele tampite post decembriste au vandut pe pret de nimic retele de distributie si productie a energiei electrice o industrie deosebit de profitabila .

Statul ar trebui sa prtejeze producatorii romani cu orice pret, orice prducator roman mentine capitalul in tara si nu il exporta ,acesta este un motiv esential ca sa fie protejati,plus ca foloseste forta de munca locala.

Sunt multe de facut pentru tara dar problema e ca ne lipsesc conducatorii care sa gandeasca cu inima nu cu lacomia din ei.